torstai 18. joulukuuta 2014

Viiltely

Teen tän viiltelypostauksen ku poistin vanhan. Tää on siis jostain netistä bongattu viiltelyjuttu, jonka aattelin jakaa tännekin.

Ennen kuin viillät...

...mieti mitä seurauksia sillä on elämääsi
 • tulet nauttimaan siitä
 • tulet huomaamaan, että veri ja kipu addiktoivat
 • vaikka luulet voivasi tehdä vain pari pientä haavaa, jotka eivät ole syviä ja paranevat hyvin...
 • niistä tulee syvempiä
 • niistä jää arpia
 • niiden paraneminen voi viedä kuukausia
 • arpien katoaminen vuosia
 • jos luulet voivasi rajoittaa viiltämisen vain yhteen alueeseen kehossasi, mietihän uudestaan
 • kun ehjä iho loppuu, sinun täytyy viiltää muualle

Ole valmis eristäytymään muista ihmisistä ja elämään jatkuvassa häpeässä. Vaikka olisit maailman rehellisin ihminen...Huomaat valehtelevasi ihmisille, joita rakastat. Vetäiset itsesi kauemmas ystävistäsi, kun he koskettavat sinua, aivan kuin heidän kätensä olisi myrkkyä. Sinua pelottaa, että he tuntevat jotain paidan kankaasi läpi, tai koskettaminen yksinkertaisesti sattuu niin paljon.

Ole valmis menettänään hallinta niin täysin, että pelkäät seuraavaa viiltoa, koska et tiedä kuinka paha siitä tulee. Odota vain, kymmenen haavaa muuttuu sadaksiOle valmis siihen, että koko elämäsi on vain viiltämisen ajattelua. Viiltämisen ja haavojen peittelyn.

Odota vain, tulee kerta kun viillät "liian syvään". Tulet hulluksi kun veren tulo ei lopu. Ja huohotat. Ja koko kehosi tärisee. Sinulla on paniikkikohtaus ja olet kauhuissasi, muttet voi kertoa kenellekään. Siispä istut yksin...Rukoillen, että kaikki kävisi hyvin. Vannoen, ettet enää koskaan mene niin pitkälle. Mutta sinä menet, ja vielä pitemmälle.

Haavanhoitotarvikkeet eivät ole ainoa asia, johon kulutat rahasi. Ole valmis ostamaan uusi vaatevarasto. Pitkähihaisia paitoja kesäväreissä, rannekoruja ja hikinauhoja, saappaita, hanskoja. Lista jatkuu ja jatkuu.Alat katsella jokaista uusin silmin. Tarkastelet heidän vartalojaan löytääksesi merkkejä itsetuhoisuudesta. Sinä näet heidän siistit käsivartensa ja häpeät itseäsi.

Et enää pysty elämään päivääkään viiltämättä. Seuraavaksi löydät itsesi yleisestä vessasta repimässä rupiasi auki neulalla, jota pidät lompakossasi hätätapauksia varten. Ja kun olet todella epätoivoinen, mikä tahansa sopii viiltämiseen. Sakset, auton avain, neula, klemmari...Jopa kynä. Ei ole väliä, mikä se on. Kun tarve on tarpeeksi suuri, löydät kyllä jotain.

Sano hyvästi asioille, joita pidit itsestäänselvyyksinä. Pedikyyrit. Hihattomat topit. Tavallinen kesäpäivä rannalla tai uima-altaalla muuttuu kaukaiseksi muistoksi. Ja sinä tulet kutisemaan. Niin paljon, että näyttää kuin sinulla olisi kirppuja tai jokin ihosairaus. Sinusta tulee oman kehosi asiantuntija, samalla kun tuhota sitä huolellisesti.


Sinä uneksit viiltämisestä. Sinä uneksit paljastetuksi tulemisesta. Se vainoaa sinua päivin ja öin, ja ottaa haltuun elämäsi. Sinä toivot, ettet koskaan olisi tehnyt sitä ensimmäistä haavaa, inhoten viiltämistä. Samaan aikaan rakastat sitä, etkä voi elää ilman sitä.9 kommenttia:

 1. Itkin tätä lukies, koska.. mä tunnistan tost itteni niin hyvin.. mut tsemppii ja ois kiva jutella sun kans :) vaik kikis tai jossai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. laitoin sulle viestii ja toi mun toinen kommentti tuli toho alas!

   Poista
 2. jep, taitaa olla monille viiltelijöille tuttua tekstiä :/ kiitos sulle kanssa! voin laittaa kikin sähköpostiin ku mulla taitaa olla sun sähköposti :)

  VastaaPoista
 3. Mun on pakko sanoa kiitos. Sä avasit mun silmäni ja mä aloin eilen illalla miettiä mun viiltelyjä ja mä tajusin sen katumuksen. Sun postaus viiltelystä sai mut miettimään paljon ja mä oon siint kiitollinen sillä tajusin että mä en halua enään viiltää, mutta kun mietin terien heittämistä pois tulee haikea fiilis kun se olisi jotakin mitä ns. menettäisi. Mutta sun ansiosta kun kirjoitata tämän postauksen se todellakin avasi silmäni ja eilen illalla päätin että en aijo enään viiltää vaikka se olisi kuinka hankalaa. Mä aijon yrittää! Kiitos siulle todella paljon ja tsemppiä! Sekä hyvää joulun odotusta! :) <3

  VastaaPoista
 4. voi että kiitos <3 ihana kuulla! mulla kans pysyny terät pari päivää poissa, ja toivon et tulee pysymäänkin. kannattaa yrittää, mäkin aion! :) sulle kans iso kiitos piristyskommentistas ja tsemppiä <3 ja kans hyvää joulua ja sen odotusta!

  VastaaPoista
 5. Tämä teksti saa todella ajattelemaan. Ilmaisit asian erinomaisesti.

  Koeta jaksella. ❤

  VastaaPoista