keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Harhani

Viime tekstin kommenteissa oli kysymys, millaisia harha-ääneni ovat. Teen niistä erillisen postauksen, koska aivan kuin kommentoinkin, aihe on niin laaja. 
Jaan harhani ei-ahdistaviin ja ahdistaviin. Kuulen ääniä eniten silloin kun olen stressaantunut. 
Ei-ahdistavat ovat arkipäiväisiä ääniä, kuten avaimien tai rahan kilahduksia. Tosi outoa, mutta en tiedä miksi nämä ei-ahdistavat ääneni ovat aina tuollaisia samantyylisiä kilahtavia ääniä. 
Ahdistavia on monia. Yleisin on aiemminkin mainitsemani koneääninen nainen. Tämän ääntä on vaikea kuvailla, mutta se on kuin juuri kuin koneen tuottama. Sen tunnistaa kuitenkin naisen ääneksi. Se puhuu tasapaksulla särisevällä äänellä. Useimmiten toistaa tiettyä sanaa (kuten "ei, ei, ei") hitaasti ja syyttävästi. Joskus se puhuu pitkiä lauseita, mutten saa niistä selvää. Tämän naisen s ja z särähtää korviin ikävästi, se jopa sattuu joskus, niin kummallista kun se onkin. Pelkään tätä ääntä, koska se on ahdistava ja jotenkin painostava. 
Toinen on miehen karjunta. Luulen että tämä mies on iältään vanha. Tämän ääni kuuluu usein kaikista äänistä lähimpänä itseäni. Pelkään tätä, koska karjunta on todella ahdistavaa ja tuntuu kun minua kidutettaisiin, kun joudun kuuntelemaan sellaista tuskallista huutoa aivan korvan vierestä. 
Kolmannet ovat sekalaisia ääniä. Niiden puhuja vaihtuu, tai ne ovat persoonattomia. Nämä äänet ovat pahimpia. Lauseet ovat melko selviä, mutta joskus niihin yhdistyy väliin kummallisia sanoja. Viimeisimmät ovat eiliseltä: "Mikä näistä äänistä on totta? Mikä näistä äänistä on totta? Etsinkö kirjasta? Löysin". "Mitä siinä vain olet? Mitä siinä vain olet?". Ehkä näitä yhdistää se, että lauseet toistetaan moneen kertaan. Nämä ovat kuitenkin kaikista kamalimpia, sillä sanoma on niin selvä ja joskus syyttävä (tulkitsin ainakin tuon "Mitä siinä vain olet" syyttäväksi, sillä olin tuolloin istumassa tekemättä mitään).  
Lisäksi tähän sekalaisten äänien kategoriaan kuuluu kuiskinta. Se on selvää, mutta itse sanat ovat epäselviä. Kuiskija on usein mies, tai näitä miehiä on useita. Tämä ei ole niin ahdistavaa, sillä olen siihen jo tottunut. Tämä ääni on sellainen, jota kuulen useimmiten. Aluksi säikähtelin tätä ääntä yksin ollessani, mutta nykyään se ei pelota niin paljoa.

4 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen postaus! Aloin välittömästi itse jaottelemaan omia harhojani ja ehkä voisi selkeyttää mieltäni jos saisin samoin eriteltyä harhat "omiin sarakeisiin". Paljon voimia opiskeluihisi ja yritä todellakin antaa itsellesi myös aikaa levätä. <3 Helpommin sanottu kuin tehny, mä tiiän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä helpottaa kun saa ne jaoteltua. :) kiitos, koitan antaa itelleni aikaa levätä :)

   Poista
 2. Laita viestiä jos on vaikeeta. sä oot jo vaikka kuinka korkeella huoppua mutta eihän ne mitään suoria laatikoita vaan epätasapainoisia. sä vielä onnistut sun haaveessas. Tsemppiä hirmisti. En oo ees sun blogia ethiny lukee ku on ollu kiireitä niin koulussa ku muutenki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. laitan, kiitos :) kiitti saippua, kaunis kommentti taas sulta ! tsemppiä koulun kaa!

   Poista