perjantai 1. tammikuuta 2016

Vuosi 2015

TALVI

Syömishäiriö oli jatkunut jo puoli vuotta. Äksyilin ihmisille, olin koko ajan ärtynyt. Vedin jatkuvasti smoothieita ja pilttejä jotta ei tarvitsisi syödä muuta. En ajatellut muuta kuin sitä että laihtuisin. Kävin jatkuvasti vaa'alla ja iloitsin kun luku pieneni vähitellen. Näytän kuvissa itserakkaalta ihmiseltä jonka maailmaan ei mahdu muutakun höyhenenkevyt elämä itseään näännyttämällä. Aloin liikkua salaa. Laskin kaloreita enemmän kuin aiemmin. Pyöräilin usein pakkassäässä ja meinasin pyörtyä kun oli niin nälkä. Vähitellen kuitenkin en tuntenut enää nälkää ollenkaan.

KEVÄT

Paino oli laskenut hirveästi. Treeneissä en pystynyt olemaan koko aikaa sillä alkoi pyörryttää. Kerran taju meinasi lähteä joten ryntäsin vessaan makaamaan ja lopulta livahdin treeneistä pois. Kotona makasin monta tuntia sängyllä kun pyörrytti niin paljon. Lopulta olo jatkui vaikka en edes liikkunut. Sydän tykytti kurkussa asti kun kävelin huoneen toiseen päähän. Kävin ravintoterapeutilla joka auttoi hetken ajan. Tilanne meni kuitenkin pahempaan päin, itkin jatkuvasti pahaa oloa. 

Lopulta päätin kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja koittaa parantua. Alku oli pahin, laihduin vaan entistä enemmän ja liikuin tuplasti enemmän. Söin enää ihan vähän. Kaikki huomauttelivat kuihtuvasta olemuksesta ja vaatteet roikkuivat päälläni. Jostakin kuitenkin keräsin lopulta motivaation ja aloin syömään, vaikka takapakkia tuli aina välillä otettua aika paljonkin.

Kiertelin paljon kaupunkia ja etenkin junaratojen läheisyydessä tuli vierailtua usein. Syömishäiriö tuhosi sen hetken elämäni ja halusin vain kuolla. Mietin että jättäytyisin junan alle. Onneksi en kuitenkaan tehnyt niin.

KESÄ

Kesä meni ihan hyvin, vaikka syömishäiriö vielä seurasi perässä. Muutuin hyvin paljon kesän aikana ja kadotin itseni entistä enemmän kun yritin esittää jotain mitä en ole. Halusin olla kuin muut, pukeutua kuin muut ja sulautua joukkoon enkä olla sellainen jota kaikki karttavat. Kesä on jotenkin sumun peitossa, vaikka mitään ihmeellisempää ei tapahtunutkaan.

SYKSY

Syksy kului hirveän nopeasti. Tein kouluhommia överiksi asti ja uuvuin. Jouduin jäämään hetkeksi sairaslomalle. Jotenkin koko syksy on vaan vilahtanut silmien edessä. Dissosiaatio-oireet olivat voimakkaita ja ääniä oli paljon.

TALVI

Talvella olin jo selättänyt pahimmat syömishäiriövaiheet ja nykyään jopa toivon että saisin hieman painoa nostettua. Aloin miettiä enemmän millainen haluan olla ja pääsin pois muiden miellyttäjä-roolista. Halusin olla samanlainen kun ennen sairastumista ja otin tavoitteeksi muuttua takaisin omaksi itsekseen. 

Joululoman aikana on ollut paljon aikaa miettiä monenlaisia asioita, ja olen kokenut että olen edennyt paranemisessa paljon. Tauko terapiasta on tehnyt hyvää. Toisaalta tärkeä terapia loppui joulun alla ja se herätti ristiriitaisia ajatuksia. Alkoi uusi vaihe elämässä, mutta toisaalta aiemmat sairastelujaksot ovat pyörineet enemmän mielessä. 

Lähipiirissä tapahtunut kuolema herätteli vähän ja järkyttikin. Olen koittanut palauttaa rytmin elämään. Olen miettinyt paljon psykoosijaksoja ja hävennyt niitä niin paljon että ihan alkaa ahdistaa ja itkettää.

Uusi vuosi tuntuu toisaalta taas uuden alulta, mutta kuten aina ennenkin, eilisyönä itkin ja ahdisti suunnattomasti. Olen aina itkenyt uutena vuotena, lapsesta asti. En tiedä miksi. Joku siinä ahdistaa. En tykkää uudesta vuodesta yhtään. En tykkää rakettien ampumisesta, ihmispaljoudesta, joka puolella kuuluvista ambulanssin äänistä enkä pelottavasta tunnelmasta. Tänään on kuitenkin jo vähän parempi päivä, vaikka olenkin ollut viikon flunssassa eikä olo helpota sitten millään. Tänään aion tehdä uuden vuoden lupauksia (pikemminkin tavoitteita niin ei tule paineita siitä) ja suunnitella tulevaa vuotta.

Toivottavasti vuosi 2016 tuo jokaiselle teistä tullessaan jotakin hyvää! Ja toivotaan että tämä vuosi on meille taistelijoille edellistä parempi <3

4 kommenttia:

 1. Upeaa ja ikimuistoista uutta vuotta toivottelen sinulle kaimani! ♥ Sä oot vahva, oot selvinnyt niin paljosta! Pysy mahtavana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaima :) Sä oot kans, kiitos :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. olihan se aikamoista selviytymistä, mutta onneks mahtu hyviäkin asioita vuoden varrelle :) mutta totta, selviydytty on!

   Poista